top of page
Search

Hoe kies je de juiste maten baby kleding?

Updated: May 11, 2021


Hoe kies je de juiste maten baby kleding?


Stel, je wilt voor een pasgeboren baby kleding kopen, welke maten zijn er allemaal en welke maat moet je dan kiezen? Het is één van de veelgestelde vragen, als je zelf geen kinderen hebt en daar weinig of geen ervaring mee hebt. Houd rekening met een aantal factoren. We noemen ze hieronder. Als je bij ons in de shop in Haarlem komt, kunnen we samen tot een conclusie komen. Maar als je via onze webshop wilt bestellen, dan zal je het zelf moeten doen. Hier helemaal onderaan staan de maten voor baby kleding in een maattabel op een rijtje. Heb je toch nog hulp nodig, bel ons (023-5423656). We helpen je graag verder.


De lengte van het kindje


De juiste maat baby kleding kiezen is lastig. Over het algemeen ga je uit van de lengte van het kindje. Vraag het na bij de ouders als je de kans krijgt. En hoe oud de baby nu precies is! Vraag ook of ze in een bepaalde maat al veel of weinig hebben. Baby's groeien snel en in de eerste maat, maat 50, heb je maar vier tot zes babypakjes nodig. Naarmate het kindje ouder wordt, hebben de ouders meer stuks nodig, omdat dan de baby veel meer vies maakt. Bekijk de maattabel hieronder, dan zie je welke kledingmaat de baby heeft als hij of zij bijvoorbeeld drie maanden is. Bedenk ook, dat je niet een zomers babypakje moet kopen als het kindje 3 maanden is in de winter.

Kleine of grote ouders?

Als je het cadeautje koopt voor een baby van kleine ouders, dan kun je er van uitgaan, dat het kindje ook niet groot zal zijn. En dat geldt natuurlijk precies andersom bij grote ouders, die zullen dan waarschijnlijk wel een groter kind hebben gekregen. Het wordt lastig, als je een kleine moeder en een grote vader hebt. Dan kan de baby moeders genen hebben, maar ook natuurlijk de genen van papa. En daar is dan niet echt iets over te zeggen. Is dit het geval, kies dan één van de grotere kledingmaten voor zo'n baby, bijvoorbeeld 62 of 68.


Jongen of meisje?

Is de baby een jongen of een meisje? Meestal zijn meisjes wat petieteriger dan jongens. Meisjes hebben een kleiner hoofdje en zijn smaller. Jongens zijn over het algemeen wat forser en grover. Maar dit is geen garantie helaas. Wat kan helpen is als je weet wat de baby woog bij de geboorte. Woog het kindje onder de 7 pond, dan is het een wat kleinere baby. Tussen 7 en 9 pond is redelijk normaal van gewicht en was de baby zwaarder dan 9 pond, dan is hij of zij groot. Het geboortegewicht hangt af van meerdere factoren.


Katoen of niet?


Heel veel baby kleding is van katoen en dat heeft een reden. Katoen is een stevig natuurlijk materiaal wat goed is te wassen en en ook na heel veel keren wassen zijn vorm houdt. Het nadeel van katoen is echter dat het krimpt. En helemaal als de baby kleding in de droger wordt gedaan. Weet je of de ouders een droger gebruiken na het wassen, dan moet je een grotere maat kopen dan in de maattabel hieronder staat vermeld. Want dan moet je ervan uitgaan, dat het pakje met 5-10% krimpt. Bij het kiezen, ga dan wederom voor één van de grotere kledingmaten voor dat baby pakje.


Welk merk baby kleding?


En dan moet je ook nog rekening houden met het merk. Is het een Frans, Italiaans of Spaans merk, dan vallen de maten van de baby kleding klein. Maar heb je iets uitgezocht van een Nederlands, Duits of Deens merk, dan vallen de maten baby kleding meestal groot. Bij Room42 hebben we veel Nederlandse en Deense merken, dus de meeste artikelen die we verkopen vallen gewoon tot groot.


Maten baby kleding


maattabel voor maten baby kleding

Kraamcadeautjes voor tweede of derde kinderen


Kraamcadeautjes voor tweede of derde kinderen zijn net iets lastiger uit te zoeken dan voor een eerste kindje. We hebben een handig lijstje samengesteld. Ga naar Kraamcadeau Tweede Kind en je vindt een handig lijstje met onze top 10 ideeën voor dat soort kraamcadeautjes.


Trendy babykleding voor een newborn


En nog een lijstje: Room42 houdt heel erg van Scandinavische babykleding merken. En dat is enorm "in de mode". We maakten zowel een lijstje van de meest trendy babykledingmerken van dit moment, Babykleding Newborn, als een lijstje met onze Scandinavische babykleding merken. Ontdek nieuwe trendy babymerken als a.na.log (wij zijn de enige winkel in Nederland die dit mogen verkopen!) of Your Wishes.


Wij helpen je graag met de maten baby kleding


Wil je online één van deze maten baby kleding kopen, maar je komt er niet uit? Bel ons dan, we helpen je graag. Maar het leukste is nog om naar onze winkel in Haarlem (Grote Houtstraat 94) te komen. We verkopen niet alleen babykleding, maar ook andere cadeaus voor baby's tot een jaar of 3. En daar kunnen we je natuurlijk het beste persoonlijk adviseren. Wij weten alles over babykleding en babycadeautjes. Met onze jarenlange ervaring, niet alleen als moeder, maar zeker ook omdat we al 35 jaar ervaring hebben in de fashion en designwereld.


461 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page